DU ER HER IKKE FOR AT FINDE UD AF HVEM DU ER, MEN FOR AT SKABE DEN DU VIL VÆRE!

Når livet gør ondt

Fortiden er slut.
Heldigvis.
For fortiden har gjort rigtigt ondt, rigtigt længe. Så længe at den blev min tro følgesvend. Den blev mig. Og jeg blev den.

Jeg blev "hende det var synd for" og "hende der havde haft en hård barndom", "offeret".

En barndom præget af vold, psykisk terror, afmagt, svigt, respektløshed, råben & skrigen som førte til lavt selvværd, usikkerhed, ensomhed, gråd, frygt og en endeløs -og nyttesløs- søgen og higen efter kærlighed, anerkendelse og påskønnelse fra mennesker der ikke kunne -eller ville- give mig den, der igen ledte til en adfærd der inviterede til mobning og til at blive holdt udenfor i skolen og i andre sociale sammenhænge.

Portræt_profilbillede_700x467
Those symptoms no longer need for sale singulair to get in the way..

Det der ikke slog mig ihjel...

...er nu blevet min styrke.

Det lyder måske som en lidt slidt og velkendt kliché, men det er sådan jeg oplever det.

Det er som om at der var en dybere mening med at jeg har måtte stå igennem alt det svære jeg har gjort.
Jeg har vandret igennem det meste af livet fuldstændigt uden at tro på mig selv.
Tæsk og mobning satte sine spor og førte utvivlsomt til den håbløse, selvdestruktive adfærd jeg har lagt for dagen igennem det meste af min tilværelse.
Det går desværre ikke kun udover en selv men også de mennesker man er sammen med.
Det resulterede for mig i utallige nådesløse nederlag, livskriser og knuste hjerter.
Der skulle -desværre- gå lang tid før jeg kunne se at det ikke gavnede mig eller bragte mig nogle vegne at være et offer, men at jeg selv måtte gå ind og tage andsvar for både mit selvværd og mit liv generelt, og at jeg kunne gøre det ved netop at bruge alt det svære jeg har været oppe imod i mit liv, som værktøj.

 

Et nyt kapitel

En af de ting jeg startede med at gøre for mig selv var at starte denne blog og skrive mig ud af min sorg så at sige.
Den blev en slags selvterapi.
Jeg har udviklet mig helt enormt siden min store nedtur i marts 2015, og bloggen har udviklet sig i takt med mig.

I dag er intentionen med min blog ikke kun at hjælpe mig selv, men også at hjælpe andre til at hjælpe sig selv, ved at røre, inspirere, motivere, guide og opmuntre igennem mine blogindlæg, mine peptalks på min YouTube kanal Hjerte Under Ombygning, mine foredrag og mine e-bøger, online kurser og andre gode sager i min shop

Jeg ønsker, at folk skal kunne bruge nogle af alle disse tilbud til at blive beriget med nye indsigter, mere mod og masser af håb.
Jeg ønsker for andre at de, som jeg, skal (gen)finde glæden ved- og lysten til livet og opbygge tapperhed og mod nok, til bare at være knus-edder-hamrende-fucking-lykkelige helt af sig selv.
...Altså, som i helt uden grund og helt uden at det skal være afhængigt af ydre omstændigheder såsom en kæreste, materielle goder, penge eller prestige.

Lykke skal og må ikke afhænge af andre mennesker. Kun af dig.
Det fandt jeg ud af. På den hårde måde.
Den kan ikke anbefales.

Jeg håber at nogle af mine blogindlæg måske kan lette dit hjerte, og give dig inspiration og tro på at livet også kan blive lykkeligt for dig.
Både blogindlægpeptalk videoer og produkterne i shoppen er spækket med eksempler fra mit eget liv og med værktøjer jeg selv har brugt, selvopfundne såvel som gode, gamle klassiske selvhjælpsværktøjer. Og en hel del nyere også!

Hvis du ikke har gjort dig så meget i selvudvikling, selvhjælp og personlig udvikling, hvilket jeg ikke selv havde, så kender du måske slet ikke til disse værktøjer, men så kan du altså få dem her på siden, pakket ind og serveret på et sølvfad.

At rejse er at lære

Som jeg indledte med at sige, så er fortiden slut og jeg kan ikke lave om på den.
Men jeg har besluttet mig for at den ikke længere have magt over mig.

Derfor påbegyndte jeg en rejse dybt ind i det indre af mig selv for at forstå hvorfor jeg det meste af livet har været så vred og ulykkelig. På min rejse har jeg lært at tilgive, at give slip og at elske mig selv.

Jeg lærer stadig hele tiden og det jeg lærer på min vej, vil jeg gerne give videre. Derfor får du hele rejsen – og mere til!

Her er et par af de blogindlæg, der var hårdest for mig at skrive. De vil muligvis trække lidt tårer, men forhåbentlig vil de også inspirere dig:
Det, der ikke måtte ske, skete
Det ubærlige kram
Brevet til mine svigerforældre

Det med småt...

Bortset fra det, så er jeg 42 år og bor på Ama’r.
Jeg er single, har ingen børn og arbejder som selvstændig freelance fotograf og har gjort det i snart 16 år.
Jeg har prøvet kræfter med livet som tilrettelægger, revy-skuespiller og stand-up komiker men er egentlig uddannet brandmand, røgdykker & indsatsleder.
Skør blanding. Og nu er jeg altså blogger, foredragsholder og fotograf og de hylder bliver jeg på lidt endnu. ❤

Hannah Paludan Kristensen

Efter kun et år på banen blev Hjerte Under Ombygning nomineret til "Bedste blog" i kategorien "Personlig udvikling" i Blogprisen 2016. Vi fik en smuk 2. plads Tak ❤